Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Το Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια είναι ένα αυτόλογο κλάσμα, του αίματος, με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, αυτός είναι ουσιαστικά ό ορισμός της αυτόλογης μεσοθεραπείας 

Αυτή η μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης  αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

autologimesotherapeia

Πως λειτουργεί η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου;

Φυσιολογία και λειτουργία αιμοπεταλίων: Ένα τυπικό δείγμα αίματος αποτελείται από πλάσμα (55%) και έμμορφα συστατικά (45%), δηλ. ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Από τα έμμορφα συστατικά το 93% αποτελούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το 6% τα αιμοπετάλια και το 1% τα λευκά αιμοσφαίρια.

Τα αιμοπετάλια ή θρομβοκύτταρα είναι μικρά, δισκοειδή, διάφανα, κυτταρικά θραύσματα (κύτταρα χωρίς πυρήνα), με διάμετρο 2-4 μικρόμετρα και προέρχονται από θραύσματα μεγακαρυοκυττάρων. Η διάρκεια ζωής τους είναι από 9-10 ημέρες. Τα αιμοπετάλια είναι φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων και συμμετέχουν στην αιμόσταση. Περιέχουν μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών, κυτοκινών και άλλων βιοδραστικών όπως σεροτονίνη, ισταμίνη, κατεχολαμίνες, ATP, ADP, Ca2+ , ινωδογόνο, ποικιλία ενζύμων.

Αυξητικοί παράγοντες

Μετά από τραυματισμό ή κάκωση, που προκαλεί αιμορραγία, τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν ειδικούς αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή εξειδικευμένες πρωτεΐνες που ρυθμίζουν τη φλεγμονώδη αλληλουχία και κατευθύνουν τη διαδικασία της επούλωσης. Τα αιμοπετάλια, είναι υπεύθυνα για την αιμόσταση, τον σχηματισμό νέου συν-δετικού ιστού και την επαναγγείωση της πάσχουσας περιοχής.

Η μεσοθεραπεία με αυτή τη μέθοδο, στην ιατρική αισθητική είναι μία διαδικασία που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από συγκεκριμένα κύτταρα στον οργανισμό. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Χάρη στην εξαιρετική της απόδοση, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στο τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

prpmesotherapy
4 τα κύρια αποτελέσματα αυτής της θεραπείας

01

Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, που μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο

02

Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή όγκο στο πρόσωπο.

03

Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες

04

Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναδομώντας το δέρμα τοπικά.

Πληροφορίες θεραπείας

  • Μέσος χρόνος θεραπείας: 30 λεπτά
  • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 3 εφαρμογές / έτος
  • Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: 1 έτος, εφόσον πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες συνεδρίες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.

 

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις.

Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερυθήµατα τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, γιατί οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική και όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες:

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία & Fractional Laser. Εφαρμόζεται κατά την ίδια συνεδρία, ενισχύοντας κατά πολύ το αποτέλεσμα της ανάπλασης που επιτυγχάνει το fractional laser. Ο συνδυασμός του Fractional Laser με την αυτόλογη μεσοθεραπεία πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος. Ο συνδυασμός fractional Laser και αυτόλογης μεσοθεραπείας ονομάζεται Total  Lift.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία & Laser στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είτε ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με laser βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα. Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.

Επίσης η αυτόλογη μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραβδώσεις του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με θεραπείες Fractional Laser.

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!