ΒΟΤΟΧ

Η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ συμπληρώνει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε πρώτη φορά για ιατρική χρήση. Αν και είναι καλύτερα γνωστή ως θεραπεία κατά των ρυτίδων, πέρυσι περισσότερα από τα μισά περιστατικά ήταν για μη-καλλυντικές χρήσεις. Από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής.

Τι είναι το ΒΟΤΟΧ;

Το ΒΟΤΟΧ είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Στην κοσμητική δερματολογία, το botox χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης.

Ποια είναι τα οφέλη του ΒΟΤΟΧ;

Όσον αφορά τη διαδικασία, είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και περιλαμβάνει περίπου τέσσερις ή πέντε ενέσεις που πραγματοποιούνται με την χρήση πολύ λεπτών βελόνων.


Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα. Το ΒΟΤΟΧ, στην κατάλληλη δόση και σωστή θέση, οι ρυτίδες αυτές απαλύνονται, χωρίς να χάνεται την εκφραστικότητά.

Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις botox για θεραπεία ρυτίδων είναι:

  • Ρυτίδων μετώπου
  • Ρυτίδων μεσόφρυου
  • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
  • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
  • Για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού)
  • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
  • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πώς λειτουργεί το ΒΟΤΟΧ;

Η βοτουλινική τοξίνη αποτελεί ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που, εγχεόμενη στον μυ, αδρανοποιεί τους νευροδιαβιβαστές που του μεταφέρουν την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να κινηθεί. . Μειώνει την κίνηση στους μικρούς, δηλαδή, μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως θυμού, λύπης, έκπληξης, κλπ. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει η θεραπεία του Botox. Με άλλα λόγια, το ΒΟΤΟΧ μπλοκάρει προσωρινά την κινητικότητα των μυών στην οποία οφείλεται η δημιουργία των ρυτίδων, λειαίνοντας έτσι την επιδερμίδα και δίνοντας νεανική όψη στο πρόσωπο.

metlogoylikaArtboard 8 100
metlogoylikaArtboard 1 100
DOUBLE DATE!

Έλα με τη φίλη σου!

Έλα με τη φίλη σου και καντε εφαρμογή ΒΟΤΟΧ , σε ένα διπλό ραντεβού σε απίστευτη τιμή!

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!