ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η διάγνωση της αισθητικής εικόνας του μαστού ώστε να πραγματοποιηθεί έπειτα η πλαστική στήθους, είναι μια εξειδικευμένη διάγνωση που πρέπει να γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα εξετάσει τον μαστό ως προς:

  • – Την ομοιότητα των δύο μαστών (ανισομαστία).
  • – Την ύπαρξη ατροφικού ή υπερτροφικού μαστού (γιγαντομαστία).
  • – Την δυσαναλογία μεγέθους του μαστού με τον σωματότυπου της γυναίκας (μεγαλύτερο ή μικρότερο στήθος από το ιδανικό πρότυπο του συγκεκριμένου σωματότυπου) λαμβάνοντας υπόψη το ύψος, τον θώρακα και το βάρος.
  • – Την χαλάρωση του μαστού κ.α.

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους στις μέρες μας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Το στήθος θεωρείται ανέκαθεν ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία θηλυκότητας. Κατά συνέπεια οι γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν κάποιο τουλάχιστον αποδεκτό σε μέγεθος στήθος μπορεί να νιώθουν ότι υπολείπονται των άλλων γυναικών σε θηλυκότητα και να αναπτύξουν αισθήματα έντονης κατωτερότητας που να έχουν αντανάκλαση στην εν γένει συμπεριφορά και προσωπικότητα τους.

Αυτές μπορεί να είναι γυναίκες με μικρό ή απλαστικό στήθος, με ασύμμετρο στήθος αλλά και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Μείωση στήθους ή ανόρθωση

Το πλούσιο στήθος αποτελεί συχνά πόθο πολλών γυναικών, οι οποίες δεν είχαν την τύχη να το έχουν. Το πολύ μεγάλο στήθος όμως είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στη γυναίκα. Οδηγεί σε κακή στάση του σώματος, ανάπτυξη προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη ειδικότερα, τάση προς αποφυγή κοινωνικών δραστηριοτήτων αθλήσεως και εν συνεπεία εύκολη αύξηση σωματικού βάρους. 

Η μείωση ενός υπερμεγέθους και δυσάρεστου στον ασθενή στήθους γίνεται πλέον με βάση τις αρχές της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής χωρίς πόνο και χωρίς μετεγχειρητικές ουλές.

 

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από την υπερτροφική ανάπτυξη των αντρικών μαστών. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε το πόσο άσχημα μπορεί να νιώθει ένας άντρας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.

Η επέμβαση είναι ένας συνδυασμός λιποαναρρόφησης συμπληρωμένης από μία αμφοτερόπλευρη υποδόρια μαστεκτομή, δηλαδή εκτομή του περιεχομένου των δύο μαστών κάτω από το δέρμα και τη θηλή.

Οι τομές είναι τοποθετημένες στην θηλή και έχουν μήκος όσο η διάμετρος της και γι’ αυτό είναι διακριτικές, οι τομές αυτές σε λίγο καιρό θα είναι πρακτικά αδιόρατες, γιατί γίνονται σε δέρμα σκούρου χρώματος αυτό της θηλής.

Το χρώμα τους μετά την επέμβαση προοδευτικά επανακτά το χρώμα που είχε η θηλή πριν από την επέμβαση. Συνήθως βγαίνουν 400γρ. από τους ιστούς, πράγμα που δικαιολογεί εν μέρει γιατί το αισθητικό πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και έντονο.

Το υλικό που βγαίνει από το μαστό είναι ινώδες και σκληρό στο μεγαλύτερο τμήμα του, γι’ αυτό και η λιποαναρρόφηση μόνη, πρέπει να αποφεύγεται ως ανεπαρκής μέθοδος Η διπλή τεχνική είναι η πιο σωστή και οριστική λύση.

Όλα τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε ένα μήνα, όσο περίπου διαρκεί η περίοδος στην οποία ο ασθενής πρέπει να κάνει ελαφρό μασάζ στην περιοχή για να βοηθήσει το δέρμα να επιστρέψει στη φυσιολογική κατάσταση, χωρίς να περισσεύει. Η επέμβαση γίνεται με τοπική μόνο νάρκωση και είναι απολύτως απλοποιημένη για να μην προκαλεί δυσφορία στον ασθενή.

Επανορθωτική πλαστική

Σαν εισολκή θηλών ονομάζουμε εκείνη την κατάσταση κατά την  οποία η θηλή αντί να προβάλλει  προς τα έξω είναι στραμμένη προς τα μέσα στον μαστό. Αποτελεί μορφολογική  διαταραχή του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω ( περιοχή δέρματος σκουρότερου χρώματος πέριξ της θηλής του μαστού). Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προβάλλει αν ερεθιστεί ενώ σε άλλες παραμένει μόνιμα και  σταθερά προς τα μέσα ανεξάρτητα ερεθισμού  οπότε και χαρακτηρίζεται ως ομφαλοποίηση της θηλής, κατάσταση η οποία είναι πάντοτε συγγενής.

Η εισολκή της θηλής, ανεξάρτητα από την προέλευσή της, μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πλαστική χειρουργική, η οποία βοηθά στην εξάλειψη της συγκεκριμένης λειτουργικής  και αισθητικής φυσιολογικής διαταραχής της  αρχιτεκτονικής του μαστού.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται έχουν  σαν σκοπό τη χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος με στόχο τη διατήρηση  του μέγιστου δυνατού αριθμού γαλακτοφόρων πόρων ώστε να επηρεαστεί κατά το ελάχιστο δυνατό ο θηλασμός σε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να τεκνοποιήσει και θηλάσει.

Λεπτομέρειες χειρουργείου

Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα πολύ εύκολα είτε στο χώρο του χειρουργείου υπό μέθη και τοπική αναισθησία είτε ακόμη και στο εξωτερικό ιατρείο, με την προϋπόθεση πως η γενική κατάσταση του ενδιαφερομένου το επιτρέπει, απλώς υπό τοπική αναισθησία . Η επιστροφή στην εργασία καθώς και στην κοινωνική ζωή είναι άμεση, με τη δέουσα βεβαίως προσοχή από τον ενδιαφερόμενο τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Η παρακολούθηση από τον πεπειραμένο πλαστικό χειρουργό γίνεται με τυπικές επισκέψεις στο ιατρείο τις επόμενες εβδομάδες για τη βεβαίωση της ομαλής μετεγχειρητικής πορείας.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!