Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Όλοι μας επιθυμούμε ένα δέρμα καθαρό και ανανεωμένο. Μια επιδερμίδα λαμπερή και ενυδατωμένη. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, το πρώτο βήμα φροντίδας της επιδερμίδας μας και ομορφιάς του δέρματος μας, είναι ο δερματολογικός καθαρισμός. Η αίσθηση καθώς και το αποτέλεσμα που αφήνει, είναι ο λόγος για να καθιερωθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση περιποίησης του προσώπου μας.

Ο καθαρισμός προσώπου, αποτελεί μια από τις καλύτερες πρακτικές για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, στοχεύει στην απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων αλλά και την διάνοιξη των φραγμένων πόρων και κύστεων. Είναι κατάλληλος για άνδρες αλλά και γυναίκες και μπορεί  να εφαρμοστεί σε ενήλικα άτομα αλλά και κατά την εφηβική ηλικία.

 

 Τι είναι

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, είναι η βασική διαδικασία περιποίησης του δέρματος, όπου στοχεύει στην απομάκρυνση των πόρων, των ρύπων, των νεκρών κυττάρων καθώς και του σμήγματος από το δέρμα. Το καθημερινό μακιγιάζ, η σκόνη του περιβάλλοντος, ο ιδρώτας και η έκκριση αυτού του σμήγματος, φράσσουν τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην το αφήνουν να αναπνεύσει. Αφαιρείται η περίσσεια σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και απαλλάσσεται το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα. Η λιπαρότητα που υπάρχει στην επιδερμίδα μας, οφείλεται κατα κύριο λόγο στο σμήγμα που συσσωρεύεται στο δέρμα μας. 

Πριν την εφαρμογή

Πριν την εφαρμογή του καθαρισμού, ο ασθενής εξετάζεται από τον εξειδικευμένο δερματολόγο ακολουθώντας αυστηρά το ιατρικό πρωτόκολλο, ώστε να γίνει ασφαλής διάγνωση του προβλήματος και να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη μέθοδος. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους τύπους δέρματος, βάση των οποίων αποφασίζουμε για τη συχνότητα εφαρμογής του.

Πως εφαρμόζεται

Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

  • ατμός (γίνεται χρήση ειδικής συσκευής που ονομάζεται βαπέρ για περίπου 20 λεπτά. Το βαπέρ χρησιμοποιεί καθαρό, απιονισμένο νερό, χωρίς άλατα για να παράξει τον ατμό ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και το όζον. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί την διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα και ιονίζεται, πράγμα που συμβάλλει στην αντισηψία και στην προστασία των πόρων από μικρόβια και βακτήρια)
  • διάνοιξη των φραγμένων πόρων (σε αυτό το στάδιο, απομακρύνονται από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), η κεχριά, οι κύστες, το σμήγμα, η σκόνη και οι ρύποι με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής)
  • εφαρμογή ενυδατικής καταπραϋντικής κρέμας (ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο δέρματος, με σκοπό την μείωση των ερεθισμών και της ερυθρότητας)

Το δέρμα πλέον είναι ικανό να αναπνεύσει και να λειτουργήσει σωστά, επιτρέποντας τη μέγιστη δράση των προϊόντων περιποίησης.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Παρατηρείται ένας ελαφρύς ερεθισμός για τις επόμενες ώρες.

Πληροφορίες θεραπείας

  • Μέσος χρόνος θεραπείας: 90 λεπτά
  • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 1 φορά ανά τρίμηνο, ανάλογα τον τύπο του δέρματος
  • Επίπεδο Πόνου: Ανώδυνο
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: 3 μήνες
Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!