ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Η αλήθεια είναι πως μετά απο μια εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους το κοιλιακό μας τοίχωμα αλλάζει με αποτέλεσμα να χαλαρώνει και να ‘’χαλάει’’ η εικόνα της καλοσχηματισμένης κοιλίας. Με την μέθοδο όμως της κοιλιοπλαστικής είμαστε εδώ για να αποκτήσουμε ένα ακόμακαλύτερο κοιλιακό τοίχωμα, σμιλευμένο και γυμνασμένο.

Τι αντιμετωπίζουμε λοιπόν με την κοιλιοπλαστική;

Με την κοιλιοπλαστική επέμβαση αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εξαφανίσει το λίπος, τις ραγάδες και τις δίπλες από την κοιλιά, αλλά και να ενισχύσει τους μύες της περιοχής. Αφαιρείται δέρμα και λίπος με σκοπό να διορθωθεί η χαλάρωση που έχει δημιουργηθεί. Η επέμβαση αυτή απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Πολλές φορές η χαλάρωση αυτή εμφανίζεται ακόμα και αν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας ή περιττό βάρος. Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους και θα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Πού απευθύνεται η κοιλιοπλαστική;

Η κλασσική κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε όλο το κοιλιακό τοίχωμα ενώ σε περιπτώσεις με μικρότερο πρόβλημα (συνήθως κάτω απο τον ομφαλό) όπου υπάρχει χαλάρωση του δέρματος της κάτω κοιλίας εφαρμόζεται η mini κοιλιοπλαστική ως ελάσσονος έκτασης κοιλιο πλαστική.

Ποια η μέθοδος που ακολουθείται;

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική γίνεται μία εγκάρσια τομή χαμηλά στην κοιλιά πάνω από την ηβική σύμφυση, από τη μία λαγόνιο ακρολοφία στην άλλη και αφαιρείται όλο το δέρμα από τον ομφαλό και κάτω. Η τομή κρύβεται από το εσώρουχο ή το μπικίνι το καλοκαίρι. Συνπλησιάζονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες που έχουν χαλαρώσει και έτσι λεπταίνει αισθητά η περίμετρος της μέσης. Ταυτόχρονα, παρασκευάζεται ο ομφαλός και τοποθετείται στη νέα του θέση. 

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!