Μεσοθεραπεία MET Exclusive

Τι είναι η Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πλεόν σύγχρονες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες στον τομέα της ιατρικής αισθητικής. Είναι μια καινοτόμος τεχνική που ανανεώνει και αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος.

Συνδυαστικό Πρωτόκολλο MET

Συνδυαστικό πρωτόκολλο με Υδροδερμοαπόξεση προσώπου. Αρχικά ήπια απολέπιση με το μηχάνημα της υδροδερμοαπόξεσης συνδυαστικά με ήπιο peeling οξέων ( λακτικό, γλυκολικό,κοχικό, σαλικυλικικό,φερουλικό) αναλόγως την ποιότητα του δέρματος.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ενέσιμη ετερόλογη μεσοθεραπεία.

Οι ουσίες που εγχέονται  στο δέρμα είναι αντιοξειδωτικές, υαλουρονικό, πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πάλι με βάση την ποιότητα του δέρματος και αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε στην επιδερμίδα.

Ποια είναι τα οφέλη της Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης, τη χαλάρωση, της απώλεια της σφριγηλότητας αλλά και στη φωτογήρανση από τη παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Οι δράσεις της μεσοθεραπείας είναι:

  • Βαθιά ενυδάτωση
  • Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
  • Προλαμβάνει την εμφάνιση καινούριων ρυτίδων
  • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
  • Φωτεινότητα και υγιή όψη στο δέρμα

Πώς λειτουργεί η Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Με τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε άμεση εισαγωγή διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο, το οποίο αποτελείται κυρίως από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και τη στήριξη της επιδερμίδας. Περιέχει απαραίτητα συστατικά του δέρματος όπως το υαλουρονικό οξύ και τις πρωτεΐνες κολλαγόνο και ελαστίνη, υπεύθυνες για τη δομή, την ελαστικότητα και την ποσότητα ενυδάτωσης του δέρματος, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, ανόργανα στοιχεία, γλυκόζη, που συμβάλλουν στην αντιγήρανση, συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα και σ το διατηρούν φρέσκο, ενυδατωμένο και νεανικό. Το υαλουρονικό οξυ ως υδρόφιλο μόριο απορροφά νερό, συνεπώς ενυδατώνει και συμβάλλει στη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης δηλαδή στην αναζωογόνηση του δέρματος , βελτιώνοντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες δίνει στο πρόσωπο λάμψη και πιο νεανική όψη.


Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια. Το υαλουρονικό οξύ, υπεύθυνο για την ενυδάτωση, έχει την ικανότητα να απορροφά έως χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Οι βιταμίνες, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιοτήτες, αναστέλλουν την περαιτέρω εκφύλιση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και συμμετέχουν στην κολλαγονογένεση. Τα πεπτίδια αποτελούν ισχυρούς συσφικτικούς παράγοντες.


Η εφαρμογή γίνεται από γιατρό, ο οποίος επιλέγει τη σύνθεση των δραστικών ουσιών που θα χρησιμοποιήσει, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, με αποτέλεσμα η θεραπεία να είναι σχεδόν ανώδυνη. Στη συνέχεια ο γιατρός εγχέει με πολύ λεπτή βελόνα τις ουσίες που έχουν επιλεγεί. Στο τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται ειδική μάσκα που καταπραΰνει το δέρμα, ώστε ο υποβαλλόμενος στη θεραπεία να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του. Μπορεί να υπάρξει ένας ήπιος ερεθισμός που υποχωρεί τις επόμενες ώρες. Πολύ σπάνια να δημιουργηθούν μικρές παροδικές εκχυμώσεις στις περιοχές της έγχυσης.


Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες σύσφιξης και ενυδάτωσης, όπως ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες ή θεραπείες ανόρθωσης με νήματα.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!