ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ

Η θεραπεία συμπληρώνει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε πρώτη φορά για ιατρική χρήση. Αν και είναι καλύτερα γνωστή ως θεραπεία κατά των ρυτίδων, πέρυσι περισσότερα από τα μισά περιστατικά ήταν για μη-καλλυντικές χρήσεις. Από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής.

Αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου, δηλαδή τις ρυτίδες που δημιουργούνται από συνηθισμένες εκφράσεις, όπως είναι το γέλιο, η έκπληξη, η συνοφρύωση, ο θυμός και άλλες. Οι μυϊκοί σπασμοί που πραγματοποιούνται τη στιγμή της έκφρασης, έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούν στο δέρμα λεπτές ή βαθύτερες ρυτίδες, που πλήττουν τη νεανικότητα και τη λάμψη του.

BLACK NOVEMBER OFFERS!

Κέρδισε εώς -60% σε επιλεγμένες υπηρεσίες του Met Cosmetic αποκλειστικά με online παραγγελία

Διάλεξε την υπηρεσία που σου ταιριάζει, πάτα Προσθήκη στο καλάθι  -> Ταμείο και η έκπτωση θα εφαρμοσθεί αυτόματα. Iσχύει είτε για πληρωμή στο πολυϊατρείο είτε για ηλεκτρονική αγορά μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

 Τι είναι

Είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτ/νική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Στην κοσμητική δερματολογία,  χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης.

Η βοτ/νική τοξίνη αποτελεί ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που, εγχεόμενη στον μυ, αδρανοποιεί τους νευροδιαβιβαστές που του μεταφέρουν την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να κινηθεί. Μειώνει την κίνηση στους μικρούς, δηλαδή, μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως θυμού, λύπης, έκπληξης, κλπ. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει η θεραπεία του. Με άλλα λόγια, μπλοκάρει προσωρινά την κινητικότητα των μυών στην οποία οφείλεται η δημιουργία των ρυτίδων, λειαίνοντας έτσι την επιδερμίδα και δίνοντας νεανική όψη στο πρόσωπο

Όσον αφορά τη διαδικασία, είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και περιλαμβάνει περίπου τέσσερις ή πέντε ενέσεις που πραγματοποιούνται με την χρήση πολύ λεπτών βελόνων.

Ποια είναι τα οφέλη;

Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα. 

Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις για θεραπεία ρυτίδων είναι:

 • Ρυτίδων μετώπου
 • Ρυτίδων μεσόφρυου
 • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
 • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
 • Για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού)
 • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
 • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)
Που δρα και πως

Δρα ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την κινητικότητα των μυών (δερματικούς ή μιμικούς μυς) και επομένως να αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων στο υπερκείμενο δέρμα.

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που βασίζεται στην έγχυση μιας ειδικής νευροτοξίνης η οποία όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό. Αν και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, δεν αλλάζει ριζικά την όψη του προσώπου σας. Οι μύες απλά χαλαρώνουν, επομένως εσείς μπορείτε ακόμα να χαμογελάτε, να συνοφρυώνεστε ή να κοιτάζετε έκπληκτοι χωρίς όμως να «τσαλακώνεται» το δέρμα σας!

Επειδή δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες θεραπείας

 • Μέσος χρόνος θεραπείας: 20 λεπτά
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 2 - 3 φορές / έτος
 • Επίπεδο Πόνου: Ανώδυνο
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: Έως 6 μήνες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι, δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έχει σχεδιαστεί για να επιδρά πάνω στους μυς που πραγματοποιούν εκατοντάδες μυϊκές συσπάσεις καθημερινά, εξαιτίας των οποίων σχηματίζονται οι γραμμές έκφρασης. Η εκφραστικότητα του προσώπου διατηρείται αναλλοίωτη. Σβήνει μονάχα τις ρυτίδες και τις αυλακώσεις του δέρματος.

Μετά τη συνεδρία δεν έχετε κανέναν απολύτως ερεθισμό, ίσα-ίσα που θα νιώθετε πιο ανάλαφρος/η και ξεκούραστος/η.

Οχι η πρεσσοθεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική, έχετε μόνο την αίσθηση μιας ελαφριάς πίεσης.

Πριν την θεραπεία πιει αρκετό νερό για να διευκολύνουμε την κίνηση της λέμφου.

Επίσης καλό είναι μετά από μία συνεδρία πρεσσοθεραπείας αλλά και λεμφικού μασάζ να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες λευκών υδατανθράκων, αλκοόλ, και ζάχαρης. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν μετά από 12 ώρες .

 
 •  
   
Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

metlogoylikaArtboard 8 100
metlogoylikaArtboard 1 100
Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!