Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Τι είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία  PRP;

Το Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια είναι ένα αυτόλογο κλάσμα, του αίματος, με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, αυτός είναι ουσιαστικά ό ορισμός της μεσοθεραπείας PRP.

Η μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης  PRP αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

Ποια είναι τα οφέλη της Μεσοθεραπεία  PRP ;

Το πλεονέκτημα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου PRP εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού.
Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης στοχεύουν στη:

 • Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό
 • Βελτίωση του οβάλ του προσώπου
 • Σύσφιξη του λαιμού
 • Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα –
 • Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος – Ανώτερα αποτελέσματα σε μόλις 6-8 συνεδρίες
 • Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
 • Ανάπλαση και σύσφιξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.
 • Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό. Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική και όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες:

 • PRP & Fractional Laser. Εφαρμόζεται κατά την ίδια συνεδρία, ενισχύοντας κατά πολύ το αποτέλεσμα της ανάπλασης που επιτυγχάνει το fractional laser. Ο συνδυασμός του Fractional Laser με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος. Ο συνδυασμός fractional Laser και PRP ονομάζεται Total  Lift.
 • PRP & Laser στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Το PRP είτε ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με laser βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα.
 • Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.
  Επίσης η PRP μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραβδώσεις του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με θεραπείες Fractional Laser.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας είναι:

 • Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, που μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.
 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή όγκο στο πρόσωπο.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.
 • Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος, όπως καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναδομώντας το δέρμα τοπικά.

Πώς λειτουργεί η Μεσοθεραπεία PRP;

Φυσιολογία και λειτουργία αιμοπεταλίων: Ένα τυπικό δείγμα αίματος αποτελείται από πλάσμα (55%) και έμμορφα συστατικά (45%), δηλ. ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Από τα έμμορφα συστατικά το 93% αποτελούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το 6% τα αιμοπετάλια και το 1% τα λευκά αιμοσφαίρια.

Τα αιμοπετάλια ή θρομβοκύτταρα είναι μικρά, δισκοειδή, διάφανα, κυτταρικά θραύσματα (κύτταρα χωρίς πυρήνα), με διάμετρο 2-4 μικρόμετρα και προέρχονται από θραύσματα μεγακαρυοκυττάρων. Η διάρκεια ζωής τους είναι από 9-10 ημέρες. Τα αιμοπετάλια είναι φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων και συμμετέχουν στην αιμόσταση. Περιέχουν μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών, κυτοκινών και άλλων βιοδραστικών όπως σεροτονίνη, ισταμίνη, κατεχολαμίνες, ATP, ADP, Ca2+ , ινωδογόνο, ποικιλία ενζύμων.

Μετά από τραυματισμό ή κάκωση, που προκαλεί αιμορραγία, τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν ειδικούς αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή εξειδικευμένες πρωτεΐνες που ρυθμίζουν τη φλεγμονώδη αλληλουχία και κατευθύνουν τη διαδικασία της επούλωσης. Τα αιμοπετάλια, είναι υπεύθυνα για την αιμόσταση, τον σχηματισμό νέου συν-δετικού ιστού και την επαναγγείωση της πάσχουσας περιοχής.

Η μεσοθεραπεία με τη μέθοδο PRP, στην ιατρική αισθητική είναι μία διαδικασία που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από συγκεκριμένα κύτταρα στον οργανισμό. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Χάρη στην εξαιρετική της απόδοση, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στο τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!