Σκληροθεραπεία Ευρυαγγειών

Η σκληροθεραπεία είναι η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως ως η καλύτερη για την θεραπεία των ευρυαγγειών. Είναι μια ασφαλής και επιτυχημένη μέθοδος που έχει σαν σκοπό την εξάλειψη των ενδοδερμικών και υποδόριων φλεβών με την έγχυση ειδικών (σκληρυντικών) ουσιών μέσα σε αυτές.

Οι διάφοροι σκληρυντικοί παράγοντες προκαλούν βλάβη στο εσωτερικό τοίχωμα των φλεβών μετατρέποντάς τες σε ινώδεις (σκληρές) χορδές.

Πως γίνεται;

Η ένεση γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, είναι ανώδυνη και καλά ανεκτή από τον ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία. Η σκληροθεραπεία με αφρό αποτελεί εξέλιξη της κλασικής σκληροθεραπείας. Πρόκειται για την έκχυση της σκληρυντικής ουσίας στη φλέβα σε μορφή αφρού ο οποίος παράγεται κατά την ανάμειξη της υγρής μορφής του σκληρυντικού φαρμάκου με αέρα. Αυτή η τεχνική ενισχύει τη δράση του υγρού σκληρυντικού, αδειάζει τη φλέβα από αίμα και επιτρέπει την επαφή της με το τοίχωμα της φλέβας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το φάρμακο σε μικρότερες συγκεντρώσεις και όγκο. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, οι ασθενείς θα πρέπει να φοράνε ελαστικές κάλτσες για 5-10 μέρες μετά από κάθε συνεδρία σκληροθεραπείας.

Ποια τα αποτελέσματα;

Η επίδραση των σημερινών φαρμάκων στο εσωτερικό της φλέβας είναι άμεση και αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της σκληρυντικής αντίδρασης. Μπορεί να παρατηρήσουμε την ευρυαγγεία να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που μπορεί να κρατήσει μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί. Το ορατό της όμως αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό μετά από 3 έως 4 εβδομάδες.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει νόημα να επαναληφθεί μια συνεδρία στην ίδια περιοχή, νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα. Πολλοί ασθενείς χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες σκληροθεραπείας. Το μέγεθος, το πλήθος αλλά και η ανταπόκριση στη θεραπεία των ευρυαγγειών και των φλεβεκτασιών του κάθε ασθενή θα καθορίσουν και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις;

Aπόλυτη αντένδειξη της θεραπείας είναι ασθενείς με γνωστή αλλεργία στο σκεύασμα και ασθενείς με σοβαρή ή/και οξεία συστηματική νόσο. Οι επιπλοκές της σκληροθεραπείας των ευρυαγγειών με σύγχρονα σκεύασματα είναι ήπιες και συνήθως παρoδικές. Από τις πιο συχνές είναι η μελάχρωση του δέρματος (η εμφάνιση καφέ γραμμής πάνω από την πορεία της φλέβας που υποβλήθηκε σε θεραπεία), η εμφάνιση πολλών μικροσκοπικών κόκκινων αγγείων στην υπό θεραπεία περιοχή, ενώ σοβαρές επιπλοκές όπως θρόμβωση, νευρολογικές διαταραχές, αλλεργία, θεωρούνται από πολύ ως εξαιρετικά σπάνιες. 

4 τα κύρια αποτελέσματα αυτής της θεραπείας

01

Γίνεται στο χώρο του ιατρείου.

02

Δεν χρειάζεται αναισθησία.

03

Δε γίνονται τομές, δε γίνεται αφαίρεση της φλέβας.

04

Στοιχίζει πολύ πιο οικονομικά από μια χειρουργική επέμβαση.

Πληροφορίες θεραπείας

  • Μέσος χρόνος θεραπείας: 60 λεπτά περίπου
  • Επίπεδο Πόνου: Ανώδυνο
  • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Ο ακριβής αριθμός καθορίζεται από τον γιατρό, αφού μελετήσει τις ανάγκες σας.
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: Μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος
Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!