Βλεφαροπλαστική

Για ένα βλέμμα πιο έντονο και ζωντανό στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος, η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη θεραπεία για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η περιοχή των ματιών είναι από τα πρώτα βασικά σημεία του προσώπου μας που δεν κρύβουν την ηλικία ενός ατόμου. Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών τόσο λόγω της γήρανσης όσο και του τρόπου ζωής μας χαλαρώνει εύκολα και αποκτά ρυτίδες κάνοντας το να δείχνει κουρασμένο.

βλεφαροπλαστική

Τι επιτυγχάνεται με την θεραπεία;

Η θεραπεία της βλεφαροπλαστικής, η οποία είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση προσώπου τόσο στον γυναικείο όσο και στον ανδρικό πληθυσμό βοηθά το πρόσωπο μας να απαλλαγεί από κούραση, από ρυτίδες ακόμα και από τις λεγόμενες ‘’σακούλες’’ κάτω από τα μάτια προσφέροντας έτσι φρέσκο, ανανεωμένο και ξεκούραστο βλέμμα. 

O πλαστικός μας χειρουργός θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε πριν προχωρήσετε. 

Είδη Βλεφαροπλαστικής

Ανάλογα με το υφιστάμενο πρόβλημα μπορεί να γίνει άνω βλεφαροπλαστική, κάτω βλεφαροπλαστική ή και συνδυασμός αυτών. Στην βλεφαροπλαστική τόσο των άνω και κάτω βλεφάρων όσο και σε συνδυασμό αυτών των δύο αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος, του λίπους αλλά και των δυο μαζί δίνοντας αποτέλεσμα ορατό από το πρώτο κιόλας 24ωρο.

Στην άνω βλεφαροπλαστική αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος που περισσεύει ενώ στην κάτω γίνεται αφαίρεση του λίπους ή του δέρματος. 

.

 

βλεφαροπλαστικη

Κύριες ενδείξεις

  • η χαλάρωση του δέρματος της κογχοβλεφαρικής περιοχής (δηλαδή χαλάρωση και πτώση του άνω βλεφάρου) 
  • η λιπόπτωση (κοινώς ‘’σακούλες’’) λόγω προβολή του λίπους του κάτω βλεφάρου που δίνει την εικόνα πρησμένων ματιών.


Εκτός από τον χρόνο που περνάει και δεν αφήνει ανέπαφο το πρόσωπο και την
κληρονομικότητα, επιπλέον αίτια που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση μπορεί να είναι:

  • έλλειψη σωστού και καλού ύπνου
  • κάπνισμα
  • άγχος
  • κατακράτηση υγρών 
  • έκθεση στον ήλιο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής, είναι ελάχιστα επεμβατική και διεξάγεται υπό τοπική αναισθησία με διάλυμα ξυλοκαΐνης. Δεν απαιτεί νοσηλεία και ολοκληρώνεται σε μια μόνο συνεδρία. Ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του κανονικά και μπορεί απευθείας να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Την πρώτη ημέρα θα χρησιμοποιήσετε ψυχρά επιθέματα/παγοκύστες ώστε να μειωθεί η οποιαδήποτε εκχύμωση ή οίδημα. Ο χειρουργός θα σας συνταγογραφήσει ειδικές οφθαλμικές ενυδατικές σταγόνες και μια αντιβιοτική αλοιφή.

Την πρώτη εβδομάδα, θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση (π.χ. γυμναστήριο) και δεν πρέπει να φοράτε μέικ-απ ματιών για δύο εβδομάδες. 
Ο χειρουργός σας θα φροντίσει να επανεξεταστείτε σε 10 ημέρες για να αφαιρεθούν τα ράμματα της επέμβασης. 

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!