ΒΟΤΟΧ κατά της Υπεριδρωσίας

Τι είναι η Υπεριδρωσία;

Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες του οργανισμού. Σε γενικές γραμμές μπορεί να είναι γενικευμένη και να προσβάλλει όλο το σώμα στις περισσότερες περιπτώσεις όμως είναι εστιακή και εντοπίζεται κυρίως: στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα. 

Η υπεριδρωσία αποτελεί ένα παθολογικό φαινόμενο το οποίο δεν είναι πολύ σπάνιο μιας και μπορεί να αφορά το 1 με 3% του πληθυσμού και εκδηλώνεται με την ίδια συχνότητα τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν υπερβολική ποσότητα ιδρώτα σε σχέση με εκείνη που χρειάζεται το σώμα για τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του. 

Σε τι διακρίνεται;

Ανάλογα με τα αίτια που την προκαλούν η υπεριδρωσία διακρίνεται σε:

Πρωτοπαθή υπεριδρωσία: Εμφανίζεται πρώτη φορά στην εφηβική ηλικία και οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος (εστιακή υπεριδρωσία) και συνήθως επιδεινώνεται κάτω από έντονες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις άγχους και φόβου.

Δευτεροπαθής υπεριδρωσία: Είναι απόρροια νόσου και εμφανίζεται με τη γενικευμένη μορφή της κατά κύριο λόγο στην ενήλικη ζωή του ατόμου.

Πώς λειτουργεί το ΒΟΤΟΧ;

Η διαδικασία εφαρμογής του ΒΟΤΟΧ υπεριδρωσίας είναι απλή και δεν χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Η πάσχουσα περιοχή σχεδιάζεται και ορίζονται τα σημεία έγχυσης. Σε αυτά εγχύεται το botox σε ποσότητα ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται όταν ο σκοπός της θεραπείας είναι αισθητικός (μέτωπο, μάτια). Ανάλογα με την περιοχή (μασχάλη, πέλματα, παλάμες) προσαρμόζεται και η δοσολογία. Ουσιαστικά, διακόπτει το νευρικό ερέθισμα προς τους ιδρωτοποιούς αδένες. Πάντως η μέθοδος αυτή δεν εμποδίζει τη φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα, αλλά την υπερβολική εφίδρωση. 

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και γρήγορη, καθώς κάθε συνεδρία διαρκεί 10 λεπτά. Ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητές του χωρίς καμία παρενέργεια. 

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!